24.04.2008

Vyhlašujeme anketu Pojišťovna roku 2007

8. ročník ankety Pojišťovna roku právě začíná


Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) dnes vyhlašuje anketu Pojišťovna roku 2007. Špičkoví profesionálové v pojišťovnictví budou již poosmé hodnotit všechny pojistitele působící na českém trhu podle toho, jak dokážou uspokojit požadavky pojistníků, jak kvalitní produkty nabízejí a jak spolupracují se svými nejdůležitějšími obchodními partnery.

Asociace českých pojišťovacích makléřů dne 24. dubna vyhlásila anketu Pojišťovna roku 2007. V letošním již osmém ročníku bude mít 550 v ní registrovaných pojišťovacích makléřů příležitost ohodnotit 36 pojišťovacích společností, které působí na českém trhu, podle nejdůležitějších profesionálních aspektů.
„Cílem soutěže je přinést odbornou alternativu k řadě spotřebitelských soutěží, které spíše než parametry produktů a skutečnou úroveň servisu hodnotí popularitu jednotlivých pojišťoven tvořenou především reklamou,“ řekl Zdeněk Voharčík, předseda AČPM.
Makléři budou v anketě hodnotit pojišťovny ve třech až šesti dílčích kategoriích:
- pojištění průmyslu a podnikatelů
- majetkové pojištění občanů
- pojištění motorových vozidel
- inovace pojistných produktů
- spolupráce s makléři
- likvidace škod.
Z výsledků hodnocení jednotlivých dílčích kategorií vzejdou hlavní vítězové soutěže –

Pojišťovna roku 2007 v neživotním pojištění
Pojišťovna roku 2007 v životním pojištění
Pojišťovna roku 2007 – specializovaný pojistitel

V letošním ročníku budou rovněž hodnoceny pojistné produkty, které do soutěže o Pojistný produkt roku 2007 nominovaly samy pojišťovny.
„Hodnocení profesionálních makléřů vychází z podrobné znalosti jednotlivých produktů a osobních zkušeností s kvalitou poskytovaných služeb každého z pojistitelů. To jsou aspekty, jimiž si soutěž vydobyla vysokou prestiž mezi pojistiteli i pojistníky,“ podotýká Z. Voharčík.
Pět nejlépe hodnocených pojistitelů v každé kategorii získá nominaci na ocenění. Nominace budou vyhlášeny 15. května. Výsledky soutěže AČPM slavnostně vyhlásí 21. května.
V minulém ročníku bylo hodnoceno všech 39 pojišťoven se sídlem či stálým zastoupením v České republice a pojistitelů působících v ČR na základě volného poskytování služeb. Absolutním vítězem soutěže a držitelem titulu Pojišťovna roku 2006 se stala Evropská Cestovní Pojišťovna, a.s.