24.04.2008

Tisková zpráva 1

vyhlášení ankety


24. dubna 2008

8. ročník ankety Pojišťovna roku právě začíná



Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) dnes vyhlašuje anketu Pojišťovna roku 2007. Špičkoví profesionálové v pojišťovnictví budou již poosmé hodnotit všechny pojistitele působící na českém trhu podle toho, jak dokážou uspokojit požadavky pojistníků, jak kvalitní produkty nabízejí a jak spolupracují se svými nejdůležitějšími obchodními partnery.


Asociace českých pojišťovacích makléřů dne 24. dubna vyhlásila anketu Pojišťovna roku 2007. V letošním již osmém ročníku bude mít 550 v ní registrovaných pojišťovacích makléřů příležitost ohodnotit 36 pojišťovacích společností, které působí na českém trhu, podle nejdůležitějších profesionálních aspektů.

„Cílem soutěže je přinést odbornou alternativu k řadě spotřebitelských soutěží, které spíše než parametry produktů a skutečnou úroveň servisu hodnotí popularitu jednotlivých pojišťoven tvořenou především reklamou ,“ řekl Zdeněk Voharčík, předseda AČPM.

Makléři budou v anketě hodnotit pojišťovny ve třech až šesti dílčích kategoriích:

  • pojištění průmyslu a podnikatelů

  • majetkové pojištění občanů

  • pojištění motorových vozidel

  • inovace pojistných produktů

  • spolupráce s makléři

  • likvidace škod.

Z výsledků hodnocení jednotlivých dílčích kategorií vzejdou hlavní vítězové soutěže –



Pojišťovna roku 2007 v neživotním pojištění

Pojišťovna roku 2007 v životním pojištění

Pojišťovna roku 2007 – specializovaný pojistitel



V letošním ročníku budou rovněž hodnoceny pojistné produkty, které do soutěže o Pojistný produkt roku 2007 nominovaly samy pojišťovny.

„Hodnocení profesionálních makléřů vychází z podrobné znalosti jednotlivých produktů a osobních zkušeností s kvalitou poskytovaných služeb každého z pojistitelů. To jsou aspekty, jimiž si soutěž vydobyla vysokou prestiž mezi pojistiteli i pojištěnci,“ podotýká Z. Voharčík.

Pět nejlépe hodnocených pojistitelů v každé kategorii získá nominaci na ocenění. Nominace budou vyhlášeny 15. května. Výsledky soutěže AČPM slavnostně vyhlásí 21. května.

V minulém ročníku bylo hodnoceno všech 39 pojišťoven se sídlem či stálým zastoupením v České republice a pojistitelů působících v ČR na základě volného poskytování služeb. Absolutním vítězem soutěže a držitelem titulu Pojišťovna roku 2006 se stala Evropská Cestovní Pojišťovna, a.s.


* * *


Stručně o AČPM:

Asociace českých pojišťovacích makléřů (s původním názvem Sdružení českých pojišťovacích makléřů) byla založena v březnu 1994 z iniciativy českých kanceláří mezinárodních makléřských firem. Jejím cílem je prosazování profesních zájmů a zvyšování profesionální i společenské prestiže povolání pojišťovacího makléře. Podílí se na tvorbě zákonů, udržuje profesní etiku, stará se o vzdělávání makléřů, o publicitu a navazuje mezinárodní kontakty. AČPM je členem Evropské federace pojišťovacích zprostředkovatelů BIPAR, Světové federace pojišťovacích zprostředkovatelů a organizace Partneři zprostředkovatelů POI. Členy AČPM je 109 pojišťovacích makléřů registrovaných v ČR.




Servis pro novináře:

AC&C Public Relations, s.r.o.:

Michal Urban

tel.: 603280863

e-mail: michal.urban@accpr.cz