17.06.2003

Pojišťovna roku 2002 - přehled nominací

Nejvyšší počet nominací si od minulého roku udržely pojišťovny Kooperativa, Česká pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny, poprvé se mezi nominovanými objevila Česká podnikatelská pojišťovna.

Komora pojišťovacích makléřů jako profesní organizace profesionálních zprostředkovatelů pojištění uspořádala mezi všemi registrovanými pojišťovacími makléři anketu o Pojišťovnu roku. Cílem ankety je posouzení služeb pojišťoven na českém trhu z pohledu profesionálů - nezávislých zprostředkovatelů pojištění. Hlasovací lístky obdrželo přibližně 430 makléřů a na anketu odpovědělo 112 pojišťovacích subjektů, což reprezentuje 26 %. Hodnocení probíhalo nově v následujících 7 kategoriích:

Životní a úrazové pojištění
Občanská pojištění
Pojištění motorových vozidel
Pojištění průmyslu a podnikatelů
Spolupráce s makléři
Specializovaný pojistitel
Pojišťovna roku - hlavní kategorie

Každá makléřská firma měla, stejně jako v minulém roce, pro hodnocení k dispozici maximálně 10 bodů v každé kategorii, přičemž minimálně bylo třeba v každé kategorii ohodnotit 3 pojišťovny. V každé kategorii bylo vyhodnoceno 5 nejlepších pojistitelů, přičemž jednotlivé pojišťovny získaly následující počet nominací:

Allianz pojišťovna, a.s. 6
Česká podnikatelská pojišťovna, a.s. 1
Česká pojišťovna a.s. 6
Generali Pojišťovna, a.s. 5
Kooperativa, pojišťovna, a.s. 6
Pojišťovna České spořitelny, a.s. 6



V porovnání s minulým rokem si své nominace uhájila Česká pojišťovna, Pojišťovna České spořitelny a Kooperativa. Nejvíce si polepšila Allianz pojišťovna se 6 nominacemi (vloni 3), o jednu nominaci si pohoršila Generali Pojišťovna a prvně se mezi nominované dostala Česká podnikatelská pojišťovna.

Výsledky hlasování makléřských firem budou zveřejněny na slavnostním vyhlášení výsledků ankety POJIŠŤOVNA ROKU 2002, které se uskuteční dne 19.června 2003 za účasti zástupců hlasujících makléřů, pojišťoven a dalších osobností pojistného trhu v Kongresovém centru Floret v Průhonicích u Prahy.

Adobe Acrobat PDF Vyhlášení výsledků Pojišťovna roku 2002.pdf (182 kb)

Exkluzivní mediální partner
www.ekonom.ihned.cz
Ekonom logo
Exkluzivní Internetový partner
www.finance.cz
Finance.cz logo