20.06.2002

Pojišťovna roku 2001 - přehled nominací

Mezi nominovanými pojišťovnami překvapila razantním nástupem Generali, naopak Allianz proti minulému roku ztrácí. Tradiční velké pojišťovny si udržují svoji pozici, nově se mezi nejlepší zařadila UNIQA pojišťovna.

Komora pojišťovacích makléřů jako profesní organizace profesionálních zprostředkovatelů pojištění uspořádala mezi všemi registrovanými pojišťovacími makléři anketu o Pojišťovnu roku. Cílem ankety je posouzení služeb pojišťoven na českém trhu z pohledu profesionálů - nezávislých zprostředkovatelů pojištění. Hlasovací lístky obdrželo 336 makléřů a na anketu odpovědělo 98 firem, což reprezentuje 29,2 %. Hodnocení probíhalo v těchto 6 kategoriích:

Životní a úrazové pojištění
Občanská pojištění
Pojištění motorových vozidel
Pojištění průmyslu a podnikatelů
Spolupráce s makléři
Pojišťovna roku - hlavní kategorie

Každá makléřská firma měla pro hodnocení k dispozici maximálně 10 bodů v každé kategorii, přičemž minimálně bylo třeba v každé kategorii ohodnotit 3 pojišťovny. V každé kategorii bylo vyhodnoceno 5 nejlepších pojistitelů, přičemž jednotlivé pojišťovny získaly následující počet nominací:

Allianz pojišťovna, a.s. 3
Česká pojišťovna, a.s. 6
Generali Pojišťovna, a.s. 6
IPB Pojišťovna, a.s. 2
Kooperativa, pojišťovna, a.s. 6
Pojišťovna České spořitelny, a.s. 6
UNIQA pojišťovna, a.s. 1


Oproti minulému ročníku zaznamenala největší zlepšení Generali, která získala letos 6 nominací (vloni 2), naopak ztratila Allianz, když oproti loňským 6 nominacím získala v letošním ročníku ankety jen 3. Lehce ztratila IPB Pojišťovna ze 3 na 2. Žádnou nominaci letos nezískala ZÜRICH pojišťovna, naopak nově se mezi nejlepší zařadila UNIQA pojišťovna s 1 nominací. Velké pojišťovny (Česká pojišťovna, Kooperativa pojišťovna a Pojišťovna České spořitelny), které s makléři tradičně spolupracují, získaly opět plný počet šesti nominací.

Výsledky hlasování makléřských firem budou zveřejněny na slavnostním vyhlášení výsledků ankety POJIŠŤOVNA ROKU 2001, které se uskuteční dne 25.června 2002 za účasti zástupců hlasujících makléřů, pojišťoven a dalších osobností pojistného trhu v Národním domě v Praze na Vinohradech


Exkluzivní mediální partner
www.ekonom.ihned.cz
Ekonom logo


Exkluzivní Internetový partner
www.finance.cz
Finance.cz logo