05.10.2009

Konference pojišťovacích makléřů 2009

Asociace českých pojišťovacích makléřů pořádá 20.10.2009 v Kongresovém centru ČNB pravidelnou výroční odbornou konferenci. V letošním roce si makléři připomínali 15 let od založení Asociace.

„ Konference je velmi dobrou příležitostí k ohlednutí za uplynulými 15 roky, během nichž se profese pojišťovacího makléře pevně zakotvila na českém pojistném trhu a především pro firemní klienty se stala prakticky nepostradatelnou službou“, říká předseda Asociace ing. Zdeněk Voharčík.

Ing. Ivan Špirakus , místopředseda AČPM, k tomu dodává „ Nechceme se ale jen ohlížet do úspěšné minulosti, letošní setkání pojišťovacích makléřů je i místem, kde chceme diskutovat s kolegy o tom, co naši profesi čeká v blízké i vzdálenější budoucnosti. Mluvit se bude například o chystaných změnách v legislativě, které mohou naši činnost ovlivnit “.

Hlavní příspěvek na téma „Makléři včera, dnes a zítra“ přednese ing. Marek Venuta , Osobnost pojistného trhu 2008, zakladatel a dlouholetý generální ředitel UNIQA pojišťovny.

Pohledem na spolupráci makléře a pojišťovny z obou stran se bude se bude zabývat ing. Luděk Menčík , Osobnost pojistného trhu roku 2003, který byl u začátků činnosti makléřské firmy Marsh, poté 10 let působil v pojišťovně AIG jako obchodní a generální ředitel a nyní se vrátil do české pobočky Marsh jako její ředitel.

„Pro makléře jsme ale připravili i odborný program. Odpovědnost za škodu je považována za nejsložitější oblast činnosti makléřů, a proto jsme přesvědčeni, že prezentace na toto téma bude velmi přínosná“, poznamenává ing. Zdeňka Indruchová , výkonná ředitelka AČPM. Praktickými situacemi dokumentovanými rozsudky Nejvyššího soudu se bude v odpoledním bloku zabývat JUDr. Petr Vojtek , soudce Nejvyššího soudu České republiky.

Konference je určena pro pracovníky všech makléřských firem registrovaných u ČNB.

Zájemci se mohou přihlást na adrese:

Asociace českých pojišťovacích makléřů , nám. Winstona Churchilla 2, 130 00 Praha 3,

tel.: 234 462 166, fax: 234 462 167, e-mail: info@acpm.cz