27.06.2014

Další ze série vzdělávacích akcí pro členy AČPM

V rámci svého dlouhodobého plánu na zvyšování odbornosti svých členů uspořádala Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM) výlučně pro své členy v pořadí již čtvrtý vzdělávací seminář, tentokrát ve spolupráci s experty České podnikatelské pojišťovny (ČPP). Akce se uskutečnila 3. června 2014 v Golf Resortu Konopiště a zúčastnilo se jí na padesát členů Asociace. Úvodní prezentaci přednesl ř editel úseku podnikatelských rizik ČPP Ing. Pavel Wiesner , který se zabýval zejména otázkami vývoje českého pojistného a zajistného trhu v loňském a polovině letošního roku. V návaznosti na současnou situaci pak podrobně rozebral aktualizovaný soubor pojistně-technických parametrů nabídky, na němž se dohodly pojišťovny s makléři na půdě pracovní skupiny ČAP.

Bc. Jan Myslivec, manažer odboru obchodu pojišt ě ní vozidel ČPP, ve své prezentaci poukázal na problémy v oblasti autopojištění, včetně dopadů posledních legislativních změn do praxe POV.

S mimořádným zájmem účastníci semináře závěrem vyslechli přednášku ředitelky právního odboru ČPP JUDr. Jany Mejtské na téma prvních zkušeností z uplatňování nového občanského zákoníku jak na straně pojišťoven, tak pojišťovacích makléřů. JUDr. Mejtská rovněž podrobila kritické analýze stávající návrh novely zákona č. 38. a zodpověděla řadu konkrétních dotazů z auditoria.

Všechny prezentace jsou k dispozici v členské sekci webu AČPM.