09.12.2009

AČPM s novým vedením

Praha 7.12.2009 - Valná hromada Asociace českých pojišťovacích makléřů (AČPM), která se dne 3. prosince 2009 sešla v PwC Business Community Center, zvolila nové statutární orgány AČPM na další dvouleté funkční období.

Osmičlenné prezídium bude pracovat ve složení: Jitka Hradilová (Satum Czech), Zdeněk Krist (zástupce přidružených členů), Radoslav Kubiš (OK Group), Jiřina Nepalová (Renomia),

Ivan Paparega (I.P. trust), Ivan Špirakus (INSIA), Gustav Vacek (YSAT Plzeň) a Zdeněk Voharčík (GrECo International).

Valná hromada AČPM v souladu se stanovami rovněž zvolila etickou komisi , která dohlíží na dodržování Kodexu etiky člena AČPM, a revizní komisi ke kontrole hospodaření Asociace.

Na následném ustavujícím zasedání nového prezídia pak byli ve svých funkcích z předchozího volebního období potvrzeni jako předseda AČPM Zdeněk Voharčík a jako místopředseda AČPM Ivan Špirakus .

Mezi hlavní úkoly nového vedení AČPM v nadcházejících dvou letech bude patřit podpora profese pojišťovacích makléřů formou vzdělávacích a osvětových aktivit a propagace jejich odborných služeb na českém trhu. Významnou pozornost je také třeba věnovat legislativě, zejména v souvislosti s chystanými změnami Směrnice EU o zprostředkování pojištění.

Jak zdůraznil „staronový“ předseda Asociace Zdeněk Voharčík : “Chápeme sílící tlaky na ochranu spotřebitele na finančním trhu a jsme v tomto směru připraveni i nadále úzce spolupracovat s regulátory a orgány dohledu nad pojišťovnictvím. Na druhou stranu musíme bránit naše postavení odborného pojišťovacího poradce zejména korporátní klientely před zjednodušujícími snahami postavit všechny zprostředkovatele nejrůznějších produktů a služeb na stejnou úroveň, čímž by se setřela specifika makléřské profese.“